Hírek


Ideiglenes lezárás

2017. július 29.
Ideiglenes lezárás

A Molnár János-barlangot építési munkálatok miatt le kellett zárjuk augusztus és szeptember hónapokra.


Szomorúan kell hírt adjunk arról, hogy rajtunk kívül álló okok miatt a Molnár János barlangban 2017. augusztus 1. és október 1. között szünetelnek a merülések.

A Rózsadombon, közvetlenül a barlang felett zajló építési munkálatok miatt a kivitelezőkkel közösen úgy ítéltük meg, hogy a búvárok biztonságának szavatolása érdekében ezen időszakban nem lehet a barlangot látogatni. Nem szeretnénk kockáztatni senki testi épségét, vagy akár azt, hogy váratlan események miatt kelljen visszamondani előre foglalt merülést. Ki kell emeljük, hogy nem korábban eltervezett leállásról van szó, a bontási munkák esetleges következményei miatt vettünk számba minden lehetőséget. A döntést a lezárásról csak ezek után, a másik féllel egyeztetve hoztuk meg.

Ígéretünk van arra, hogy ezen időszak végétől ismét biztonságban folytatódhat a merülés a barlangban, tehát foglalásokat októbertől fogadunk. Addig a kőbányai pincerendszerben lehet búvárkodni a mi szervezésünkben, s továbbra is tudjuk biztosítani a merüléshez szükséges logisztikát, felszereléseket, töltést. 

Elnézést kérünk mindenkitől, aki ebben a két hónapban tervezte felkeresni a Molnár János barlangot, reméljük, hogy megértéssel fogadjátok a biztonság érdekében hozott döntést. Bízunk benne, hogy amikor újból megnyílik a lehetőség a merülésre, az eddigiekhez hasonlóan sokan látogattok el a barlangba, ahol a megszokott színvonalas szolgáltatásokkal várunk mindenkit.